Over mij - Marion Nieuwenhuizen

Over mij – Marion Nieuwenhuizen –
Na 30 jaar gewerkt te hebben in de kunst- en culturele sector, bij diverse musea, heb ik voor mezelf de balans opgemaakt en het roer omgegooid. Ik wilde meer gaan werken met mensen. Verhalen beluisteren en lezen over het leven van andere mensen heeft mij altijd geboeid. Mijn studie cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis draaide eigenlijk ook om verhalen, van de verre Oudheid tot de jongste geschiedenis. En ook mijn eigen levenservaring draagt daaraan bij. De thema’s die boeien blijven gelijk:
wij, mensen, en onze verhalen achter de dingen die je slechts ziet aan de buitenkant. Wat maakt ons tot wie wij zijn, welke weg hebben we afgelegd, waar worden we door gedreven en waar kijken we naar uit?

Levensverhalen-laten-schrijven-biografie-laten-schrijven-verhalen-laten-schrijven-bedrijfsgeschiedenis-laten-schrijven-memoires-laten-schrijven-familiegeschiedenis-laten-schrijven-memoires-biografie-familie-geschiedenis-levens-verhalen-bedrijfs-geschiedenis-marion-nieuwenhuizen-marionnieuwenhuizen-caleidoscoopbiograaf-caleidoscoop-biograaf-schrijfatelier-schrijf-atelier-culemborg

In mijn communicatie-loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan met het schrijven en redigeren van teksten, voor tijdschriften, kranten, websites e.a. Daarnaast schrijf ik graag over gebeurtenissen uit het dagelijks leven en over dat wat mensen bezighoudt. De stap om de verhalen die van betekenis zijn voor anderen vast te gaan leggen, heeft dan ook gaandeweg vorm gekregen.
Mijn focus richt ik op de verhalen die vaak niet eerder, of slechts fragmentarisch, verteld werden. 
Ieder van ons heeft zijn eigen verhaal en wil graag gehoord en gezien worden. Ik luister graag naar je en leg het voor je vast. Om te bewaren, terug te lezen, op te reflecteren en niet te vergeten.

Reviews

“Jij hebt het talent om mensen hun verhaal zonder terughoudendheid
te laten vertellen. Bij het eerste contact voelde het gelijk goed en wist ik dat mijn verhaal bij jou in goede handen was.”  (A.L.) 

“Wat heb je mijn verhaal prachtig opgeschreven. Ik herken me zelf er helemaal in en zal het zeker nog vaak teruglezen!”  (T.S.)

“Nu ik mijn verhaal in handen heb en het totale plaatje opnieuw in me op kan nemen, komen er opnieuw emoties op en dat is wellicht het grootste compliment dat ik je kan geven!”  (A.L.)

Wat fijn dat mijn verhaal nu op papier staat en ik dit aan mijn kinderen kan geven. Er zijn zoveel herinneringen naar boven gekomen van dingen die ik al lang vergeten was. Zo krijgen mijn kinderen een mooi completer beeld van mijn leven.”  (M.N.)

“Het heeft mij ook geholpen om door het vertellen van mijn levensverhaal weer een stukje verder te komen in het verwerken van nog onverwerkte episodes uit mijn leven.” (K.L.)

“Alleen al het kunnen vertellen van wat ik allemaal heb meegemaakt in mijn leven, dat heeft me goed gedaan. Het lucht me enorm op en is echt een boek waard.”  (A.V.)

“Het laten opschrijven van ons levensverhaal leek ons een mooie herinnering voor de kleinkinderen, voor als wij straks uit de tijd zijn. Dan kunnen ze nog eens nalezen hoe opa en oma het allemaal gedaan hebben. Toen we het boek aan onze dochter hadden gegeven, belde ze de volgende ochtend op: ‘Mam, ik heb het al uit!’ Ze had de hele nacht doorgelezen!”  (M.v.G.)

In de media

Levensverhalen-laten-schrijven-biografie-laten-schrijven-verhalen-laten-schrijven- Bedrijfsgeschiedenis-laten-schrijven-memoires-laten-schrijven-familiegeschiedenis-laten-schrijven-memoires-biografie-familie-geschiedenis-levens-verhalen-bedrijfs-geschiedenis-marion-nieuwenhuizen-marionnieuwenhuizen-caleidoscoopbiograaf-caleidoscoop-biograaf-schrijfatelier-schrijf-atelier-culemborg-ijsselstein-houten
Omroep HUMAN interviewde mij over wat het voor mensen kan betekenen om hun levensverhaal te vertellen. Klik op de foto om het interview te lezen. (December 2021)
Memoires-laten-optekenen-tekenen-memoire-laten-tekenen-schrijven-biografie-laten-optekenen-biografie-optekenen-biograaf-caleidoscoop-schrijven-caleidoscoop-biograaf-biografie-biograaf-levensverhaal-levens-verhaal-familiegeschiedenis-bedrijfsgeschiedenis-bedrijfs-geschiedenis-marion-nieuwenhuizen-caleidoscoop-laten-schrijven

In een interview voor het
magazine ‘Goed Geregeld’
vertel ik WAAROM HET FIJN KAN ZIJN JE LEVENSVERHAAL TE LATEN SCHRIJVEN, als een vorm van nalatenschap aan je kinderen.
(Voorjaar 2022)

Voor het 50Plus Magazine (april 2021) schreef ik SCHOOLTIJD VAN VROEGER;
een artikel gebaseerd op de verhalen van ouderen in Culemborg over hun schooltijd in de jaren 1930-1960.

 

In het blog ZES GOEDE REDENEN
OM JE LEVENSVERHAAL TE LATEN SCHRIJVEN
 vertel ik hoe het levensverhaal kan helpen wanneer je te maken hebt met ziekte en zorg. Gepubliceerd op www.metzorgleven.nl (juni 2021).

Het verhaal IK HEB MEZELF WEER TERUGGEVONDEN gaat over Kees, die met het lopen van de Camino naar Santiago tot inzicht kwam en zijn leven een andere wending gaf. Gepubliceerd in het 50Plus Magazine (feb 2021).

Kijk op Facebook Schrijfatelier Caleidoscoop voor nieuws en meer ervaringsverhalen.