Over mij

Over mij – Marion Nieuwenhuizen –
Na 30 jaar gewerkt te hebben in de kunst- en culturele sector, bij diverse musea, heb ik voor mezelf de balans opgemaakt en het roer omgegooid. Ik wilde meer gaan werken met mensen. Verhalen beluisteren en lezen over het leven van andere mensen heeft mij altijd geboeid. Mijn studie cultuur- en mentaliteitsgeschiedenis draaide eigenlijk ook om verhalen, van de verre Oudheid tot de jongste geschiedenis. En ook mijn eigen levenservaring draagt daaraan bij. De thema’s die boeien blijven gelijk:
wij, mensen, en onze verhalen achter de dingen die je slechts ziet aan de buitenkant.
Wat maakt ons mensen tot wie wij zijn, welke weg hebben we afgelegd, waar worden we door gedreven en waar kijken we naar uit?

Schrijfatelier Caleidoscoop | Levensverhaal

In mijn communicatie-loopbaan heb ik veel ervaring opgedaan met het schrijven en redigeren van teksten, voor tijdschriften, kranten, websites, nieuwsbrieven, tentoonstellingen en jaarverslagen. Daarnaast schrijf ik graag over gebeurtenissen uit het dagelijks leven en over dat wat mensen bezighoudt. De stap om de verhalen die van betekenis zijn voor anderen vast te gaan leggen, heeft dan ook gaandeweg vorm gekregen.
Mijn focus richt ik op de verhalen die vaak niet eerder, of slechts fragmentarisch, verteld werden. 
Ieder van ons heeft zijn eigen verhaal en wil graag gehoord en gezien worden. Ik luister graag naar je en leg het voor je vast. Om te bewaren, terug te lezen, op te reflecteren en niet te vergeten.

“Jij hebt het talent om mensen hun verhaal zonder terughoudendheid
te laten vertellen. Bij het eerste contact voelde het gelijk goed en wist ik dat mijn verhaal bij jou in goede handen was.”

“Wat heb je mijn verhaal prachtig opgeschreven. Ik herken me zelf er helemaal in en zal het zeker nog vaak teruglezen!”   

“Nu ik mijn verhaal in handen heb en het totale plaatje opnieuw in me op kan nemen, komen er opnieuw emoties op en dat is wellicht het grootste compliment dat ik je kan geven!”

“Wat fijn dat mijn verhaal nu op papier staat en ik dit aan mijn kinderen kan geven. Er zijn zoveel herinneringen naar boven gekomen van dingen die ik al lang vergeten was. Zo krijgen mijn kinderen een mooi completer beeld van mijn leven.” 

“Het heeft mij ook geholpen om door het vertellen van mijn levensverhaal weer een stukje verder te komen in het verwerken van nog onverwerkte episodes uit mijn leven.”

“Alleen al het kunnen vertellen van wat ik allemaal heb meegemaakt in mijn leven, dat heeft me goed gedaan. Het lucht me enorm op en is echt een boek waard.”